Krona

 The Royal Bachelors´ Club är en av världens mest anrika klubbar

Sedan 1769 har Klubben erbjudit sina medlemmar och medlemmars vänner en oas för avkoppling och förplägnad. I vårt vackra hus på Skyttegatan finns en utav Göteborgs absolut bästa restaurationer.

Ett fantastiskt hus med unika möjligheter

Idag kan Klubbens restaurant bättre än någonsin erbjuda ett utbud av unika måltidsrelaterade tjänster. Vår krögare har en mycket gedigen och lång erfarenhet och tillsammans med sina eminenta kockar och sin trevliga och servicemedvetna serveringspersonal utgör de ett oslagbart team.

Med denna presentation vänder vi oss till dig som är medlem i RBC, men också till din vänkrets och ditt företag som genom dig kan få tillgång till Klubbens faciliteter. Som sagt;

Välkommen till bords!

Tradition

Klubbens lokaler har gästats av Såväl kungligheter som presidenter, statsöverhuvuden och diplomater.

Men som medlem är du alltid lika varmt välkommen att en vanlig vardagskväll äta en god middag tillsammans med, exempelvis, din käresta eller goda vänner. Klubbens lokaler förmedlar en atmosfär som gör alla måltider till festmåltider. Restaurationen erbjuder dig, och naturligtvis också dina vänner, en färgrik palett av arrangemang av de mest skiftande slag. Om dessa får du en kortfattad information genom att läsa vidare. Har du andra önskemål, än vad som härefter presenteras, är inget främmande för vår erfarne krögare och hans kunniga medarbetare.

Mästerkockar

En utsökt måltid börjar i köket men innan våra skickliga kockar kan bereda måltiderna har valet och inköpen av råvaror varit föremål för en professionell diskussion.

Alla råvarorna är naturligtvis av absolut högsta klass och årstidens primörer finns alltid med när rätterna komponeras. Rätterna serveras korrekt och smidigt av servitörer som vet hur viktigt det är med takt och ton.

Med våra servitörer och vår sommelier kan du diskutera lämpligt vin eller annan dryck till måltiden. Vinkällaren är välfylld med såväl prisvärda druvor som de mest exklusiva årgångsvinerna. Allt för att måltiden skall bli en kulinarisk upplevelse.

Helhetsupplevelsen

En måltid skall vara en fröjd för ögat såväl som för gommen. På Klubben är det därför alltid dukat med vårt egna, vackra porslin med blått namnschiffer och likaledes vårt eget matsilver. Vita linnedukar och brutna servetter tillsammans med ett vackert blomsterarrangemang ger måltiden den rätta touchen.

Detta är vår standard. Har du särskilda önskemål om att din måltid, eller arrangemang, skall präglas av en särskild inriktning, ett tema exempelvis, så är det en självklarhet att vi tillgodoser dessa med alla nödvändiga detaljer. Det är för oss ett rent nöje.

Atmosfär

I vårt hus på Skyttegatan i Lorensbergs villaområde erbjuder vi en alldeles särskild miljö.

Den stora tegelvillan var ursprungligen privatbostad för en skeppsredare. Men sedan 1969 är huset hemvist för en privat klubb - en oas mitt i staden för Klubbens medlemmar. Huset, som byggdes 1916 – 1918, är ritat i engelsk stil av den kände göteborgsarkitekten Arvid Bjerke.

Huset omfattas av ett ansenligt antal rum med såväl generösa som intima utrymmen. Jaktrummet, Ostindiska rummet, Kungarummet, Gustavianska rummet, Redarrummet och Stora matsalen medger sittande sällskap med några enstaka vänner, upp till som mest 150 gäster. Tillsammans med tältarrangemang i trädgården kan maximalt 200 gäster sitta vid dukade bord. I trädgården kan vi dessutom arrangera ett genuint BBQ-party eller en sval sommarbuffé.

Ladda hem vår broschyr som PDF

THE ROYAL BACHELORS´CLUB

Välkommen till bords!

Bjud vänner och bekanta på lunch eller middag. Överraska nära och kära vid jubileum och bemärkelsedagar. Fira en särskild händelse med en temamiddag. Vi vill att ert besök ska bli ett trevligt minne antingen det gäller en privat högtid eller ett affärsmöte.