Beställningsmeny 2023
För sällskap över 15 personer och samma meny för samtliga i sällskapet.
(Med reservation för ändringar på priser och råvaror, tillgång över säsong)
Förrätter
Klassisk löjromstoast
(Bottenviken)
295:-
Blandade skaldjur (Räkor x2, musslor x2)
Gratineras i skal med vitlök, örter och panko. Serveras med liten sallad och gott vitt doppbröd
185:-
Klubbtoast
Krämig röra på räkor, kräftor och krabba, toppas med forellrom och serveras med smörstekt bröd
175 :-
Kantarellsoppa
Lätt smaksatt med kräftfond och krondill, serveras med hackade skaldjur, svart stenbitsrom, tryffelmajonnäs och brödkrutonger
185 :-
Oxcarpaccio ”Tonato”
Tunnt skivad rå oxinnanlår med parmesan/tonfiskdressing, ruccolasallad, kapris, svarta oliver, brödkrutonger och hyvlad grana padano
165 :-
Hemlagad kycklingleverparfait
Med lingongelé, färska fikon, balsamicoglaze serveras med rostad brioche och liten sallad
175:-
Varmrätter
Piggvar
Pocherad piggvarsfilé med klassiska tillbehör som brynt smör, färsk riven pepparrot, ägg och räkor serveras med kokt potatis i dill och gräslök
Dagspris:-
Torsk
Ugnsbakad torskrygg med ragu på kalvbräss, svamp och schalottenlök i mild kalvsky serveras med potatispuré smaksatt med palsternacka
365:-
Bergtunga ”Bachelors”
Pocherad bergtungefilé med tryffelsmaksatt musselsås, pilgrimsmusselkorv, bakad champinjon och gratinerad duchesspotatis
345 :-
Regnbågsforell
Bakad regnbågsforell med hårt stekt smul på salsicciakorv. Serveras med vierge på kräftfond, soja, ingefära och finskurna grönsaker samt potatis och krassepuré
325 :-
Steak plate
Grillad oxfilé med baconlindad haricots vertes och grilltomat serveras med gratinerad duchesstopp, rödvinssky och bearnaisesås
365:-
Gödkalvsentrecote
Gödkalventrecote med krustad på gräddkokt svamp och sparris. Serveras med tryffelsmör, rödvinssky samt rostad potatis vänd med spenat och salladslök
345:-
Hjortinnanlår
Med grillat plommon, vierge på viltsky, timuthpeppar och sesamfrön. Serveras med puré på potatis och blomkål
340:-
Pärlhönsbröst
Med korv på kyckling och chorizo samt bakad tomat. Serveras med lätt gräddad dragonsky och potatis/persiljerotsbakelse
355:-
Desserter
Choklad
Ljummen chokladfondant med salt karamellsås, rostad vit choklad och vaniljglass.
105 :-
Hallon
Pannacotta på hallon och färskost, kaksmulor, mini marshmallows och strössel samt fläder/limesorbet och färska hallon
105:-
Äpple
Smördegstartlette med äpple, mandelmassa, kanel och kardemumma serveras med vaniljglass
105 :-
Crème brûlée
Med säsongens färska bär och passionfruktssorbet
105 :-