Krona

Kvällsmeny

En utsökt måltid börjar i köket! Innan våra skickliga kockar kan bereda måltiderna har valet och inköpen av råvaror varit föremål för en professionell diskussion.

Starters

Förrätter

Matjestartar

Med kokt potatis, ägg och stekt lök, serveras med gräddfil, Fäboknäcke och Västerbottenost

Herring Tartare with boiled potato, egg and fried onion. Served with sour cream, crisp bread and Västerbotten cheese
145 :-


Skummad Jordärtskockssoppa

Med chili och vitlöks- halstrade Tigerräkor (MSC), toppas med friterad schalottenlök

Foamy soup of Jerusalem artichoke with chili, garlic scampi (MSC) and sprinkled fried shallot
155 :-


Kantarelltoast

Med friterad kalvbräss, toppas med potatischips och picklad morot

Chanterelle toast with fried veal sweetbread, sprinkled potato crisps and pickled carrot
165 :-


Löjrom från Vänern

Med klassiska tillbehör

Whitefish roe from Vänern, served with classic accessories
275 :-


Main courses

Varmrätter

Apelsin och fänkål gravad lax

Med dillstuvad potatis och Hovmästarsås

Orange and fennel cured salmon, dill stewed potato and Hovmästar- sauce (a mustard sauce)
175 :-


Pasta Lunette

Fylld med Ricotta, Parmesan och svart tryffel. Serveras med rostad blomkålskräm och brynt salviasmör

Pasta Lunette filled with Ricotta, Parmesan and black Truffle. Served with roasted cauliflower cream and browned sage butter
195 :-


Hjortytterfilé

Med gräddig skogssvampsås, picklade svenska lingon och friterad grönkål, serveras med potatis Rösti

Venison saddle with a creamy forest mushroom sauce, pickled Swedish lingonberries, fried kale and potato Rösti
310 :-


Halstrad hälleflundra

Med gulbeta, sjökorall och ristad Lardo. Serveras med vitvinssås smaksatt med krondill, kokt potatis
Grilled halibut with yellow beetroot, sea coral and Lardo, served with white wine sauce flavored with dill, boiled potato
335 :-


Kvällens husman

Tonight´s Swedish plain home cooking
175 :-


Desserts

Desserter

Petit four

35 :-


Kvällens glass eller sorbet

En kula

One scoop of sorbet or ice-cream
35 :-


Crème Brûlée

Med passionsfruktsorbet, halloncoulis och mandel Biscotti

Crème Brûlée with sorbet of Passionfruit, raspberry coulis and almond Biscotti
95 :-


Rostad vitchokladglass

Med mandelanslag, hjortronmylta och blåbär

Roasted ice-cream made of white chocolate on a tart case with cloudberry jam and blueberries
95 :-


 

THE ROYAL BACHELORS´CLUB

Välkommen till bords!

Bjud vänner och bekanta på lunch eller middag. Överraska nära och kära vid jubileum och bemärkelsedagar. Fira en särskild händelse med en temamiddag. Vi vill att ert besök ska bli ett trevligt minne antingen det gäller en privat högtid eller ett affärsmöte.