Beställningsmeny 25/26
För sällskap över 15 personer och samma meny gäller för samtliga i sällskapet.
(Med reservation för ändringar på priser och råvaror, tillgång över säsong)
Förrätter
Alltid på Klubben:
Klassisk löjromstoast (30g Kalix) 275:-
Med creme fraiche, lök och smörstekt bröd
Klassisk Skagentoast 165:-
Krämig räkröra med dill, gräslök och smörstekt bröd
Tantröra
Krämig röra på lax, räkor och ägg serveras med smörstekt bröd
165:-
Delitallrik
Tonfisktartar med mango, papaya och koriander, Färskostfylld laxrulle, Liten kopp skaldjurssoppa
185 :-
Gratinerade skaldjur
Räkor, musslor och havskräfta med vitlök, örter och panko samt liten sallad och vitt doppbröd
215 :-
Anklever
Med rökt silverål, mandelkräm och sky på kyckling, äpple och ingefära
5 :-
Kalvtartar
Tartar på kalvytterfilé smaksatt med kapris, sardell och salladslök samt sallad för dagen, krutonger och grana padanadressing
185:-
Burrata(kan göras vegetarisk)
Burrata med confiterade tomater, grillad persika och skivad Serranoskinka, salladsskott och paprikaolja
165:-
Varmrätter
Piggvar
Pilgrimsmusselöverbakad Piggvarsfilé med sås på blåmusslor, vit sparris och gräslök serveras med duchesstopp smaksatt med ramslök
395:-
Pocherad Bergtunga ”Bachelors”
Smörad vitvinssås med champinjon, sparris och tryffel, fisk och skaldjurskorv samt gratinerad duchesstopp
355:-
Torskrygg ”Rossini”
Torskrygg, halstrad anklever och sky på kyckling, madeira, lök och svamp serveras med potatis och rotfruktskaka
425:-
Pocherad Helleflundrafilé
Med bakat ägg, brynt smör med räkor, pepparrot och dill samt kokt potatis vänd i spenat
365 :-
Lättbakad Rödingfilé
Med smördegsbouché fylld med skaldjursstuvning toppad med gratinerad potatis. Smörad skaldjurssås och friterad svartrot
335:-
Grillad kalventrecote
Med ragu på kalvbräss och säsongens svamp, lökfräst haricots vertes samt potatis/purjolöksgratäng
345:-
Pepparrullad oxfilé
Med klassisk gräddig pepparsås, grilltomat och grönsak för dagen samt råstekt potatis smaksatt med vitlök
365:-
Hjortinnalår
Med krusbärschutney, rödvinssky med svartrot, liten steklök och lingon. serveras med ”tater tots” (friterade små potatiskroketter)
345:-
Desserter
Vanilj
Pannacotta på vanilj och vit choklad, serveras med hjortronsylt och färska blåbär
105:-
Ananas
Ananas inkokt i rom och stjärnanis, serveras med liten kokostopp och kokosglass
105 :-
Bananoffé
Banan, kaksmul, kolasås och vispad banangrädde
105 :-
Sorbet
1 kula sorbet för dagen med färska bär
55:-